Vanliga frågorSitter du och lurar på en fråga? Vi kanske har svaret.

Referenser

Vi blir aldrig besvikna

Vi är väldigt noga med att jobba med de allra bästa underleverantörerna. Därför väljer vi av princip alltid Calmarsunds VVS och EL. Vi vet att jobben alltid utförs med kvalité, men också för att de alltid följer tidsschemat, vilket är extremt viktigt. Vi kan verkligen rekommendera privatpersoner att använda sig Calmarsunds VVS och EL, då blir man inte besviken.

Roger Carlsson 1X2Bygg i Sydost AB.
www.1x2bygg.se

Vi får alltid snabb och bra service!

Calmarsunds VVS & EL ger oss en snabb och hög service nivå med mycket kompetent och bra personal. Det är sällan man behöver vänta någon längre tid om man behöver hjälp - det värderar vi högt!

Många kunder hör av sig till oss med frågor. Här har vi samlat de allra vanligaste frågorna som vi får.

Det flesta problemet som vi beskriver här är lätta att åtgärda själv, men om du känner att du behöver hjälp så kontaktar du självklart oss!

Mitt element blir inte varmt. Vad gör jag åt det?

Om ett element inte blir tillräckligt varmt, beror detta i 99 fall av 100 på att elementet behöver luftas. Det kan vara lämpligt att ha som rutin att alltid lufta elementen på hösten när det börjar bli kallt ute.

Lufta elementet med en luftnyckel. Öppna försiktigt luftskruven tills att det kommer vatten, stäng sedan. Kommer det inte vatten så måste du fylla på med vatten, detta gör du oftast via pannan. Bor man i lägenhet så kontaktar du din vaktmästare.

Hur kan jag rensa mitt egna avlopp i köket?

Om vattnet stannar kvar i ditt tvättställ eller diskho kan det vara ett stopp i ditt vattenlås. För att fixa detta behöver du montera isär vattenlåset under diskbänken eller tvättstället. Rengör ordentligt med en diskborste, montera sedan ihop delarna igen. Kontrollera noggrant så att det inte läcker när du är klar.

Varför droppar kranen?

Det verkar som om det är dags att byta packning. För att kunna byta packningar så måste du stänga av vattnet. Detta gör du vid vattenmätaren eller vid blandaren om du har ventiler. Innan du börjar bytet behöver du ta reda på vilken packning som passar till din blandare. Tänk på att inte dra åt kranen för hårt efter att du bytt packningen - då får du snart byta igen.

Hur vet jag om det är stopp i golvbrunnen?

Om vattnet inte rinner bort när du duschar kan du ha stopp i golvbrunnen. Det finns en hel del olika golvbrunnar så det finns såklart olika sätt att få bukt med detta. Har du ett löst vattenlås rengör du det enklast genom att dra vattenlåset rakt upp. Har du ett vattenlås som är helgjutet så kan du använda en diskborste för att rengöra vattenlåset. Om det behövs rensas längre ner i rören kan det vara dags att ringa oss. Vi är nämligen riktigt bra på att rensa rör!